Topp 10 musik i Nyhetsmorgon Lördag, plats 10

2015 har varit och är ett galet bra musikår och det har förstås även satt prägel på  Nyhetsmorgon Lördag. Tänker därför ge er det bästa och börjar idag med plats nummer 10.

Årets stora svenska comeback tillhör Kikki Danielsson. Ingen tvekan om den saken alls faktiskt. För 30 år sedan släppte Kikki en countryplatta inspelad i Nashville. Den sålde som smör och fick fin kritik. Kikki gjorde en Jill Johnsson långt innan Jill. Men sedan dess har det mest handlat om schlager. Ni vet ”Bra Vibrationer” och annat. På det privata planet har Kikki genomgått tuffa saker och vad hon än gjort så har det blivit löpsedlar av det.

Men så träffade hon rocksnubben Sören “Sulo” Karlsson. En söderkis med ett förflutet i bla Diamond Dogs. Sulo tog sig an Kikki för några år sedan och tillsammans har de sakta men säkert fått Kikki tillbaka i rampljuset igen.

Postcard From A Painted Lady är inte bara en sensationellt bra platta utan också Kikkis första countryalbum på 30 år. Här har hon en närhet och en nerv som hon inte varit i närheten av på decennier. Hon sjunger otroligt bra och de personliga texterna ryggar inte för någonting.

Jan Gradvall beskrev plattan som höstens mest intressanta svenska skivsläpp.

Njut av framträdandet hos mig i Nyhetsmorgon Lördag i september

Kikki satte dessutom ihop en spellista med sina countryfavoriter till Nyhetsmorgon Lördags tittare. Lysande lista!

Läs om vår kommentarspolicy