Bästa livemusiken i Nyhetsmorgon 2015, plats nr 9

Tove Styrke gjorde något enormt modigt. Mitt i karriären drog hon ut kontakten och flyttade hem till Umeå. Året var 2012. Tove skulle lätt kunnat fortsätta på den inslagna vägen och fortsätta skörda frukterna av det som en gång började i Idol som 16-åring. Men tillslut kom tankarna på vem hon egentligen är och om livet skulle vara så här.

I Umeå hängde Tove med kompisar och fick välbehövlig distans till artistlivet. Men den viktigaste lärdomen för henne var att lära sig ha kul som artist och verkligen mena det man gör.

I våras gjorde Tove äntligen comeback och som hon gjorde det! Internationell media fick upp ögonen för henne och klassiska Time Magazine skrev att Tove Styrke var den svenska popstjärna som ingen skulle missa under våren 2015.

I maj besökte hon mig i Nyhetsmorgon och rev bla av den grymt coola new wave/reggae – stänkaren Borderline. Grymt sväng men också en rejäl känga till alla gubbar med makt som står i vägen och vägrar flytta på sig.

Gents of the empire
Strangle my desire

Pull the plug sire
And I’ll spit fire”

 

Heja Tove!!

Läs om vår kommentarspolicy