Bästa livemusiken i Nyhetsmorgon 2015.Plats 8

Plats 8

Jag har alltid tyckt mycket om Erik Hassle. Han bär på en grace som få svenska artister besitter.

Katrineholmssonens väg mot stjärnorna har varit både spikrak och krokig. 2008, direkt efter gymnasiet, erbjöds han totalt otippat skivkontakt med Islands Records . Ett engelskt indiebolag som drevs av musikälskaren Chris Blackwell. Mannen som upptäckte Bob Marley,U2 och Grace Jones för att bara nämna några. Island trodde stenhårt på Erik och han flyttade till London för att blomma ut. Tyvärr blev det inte riktigt så.

Erik slickade såren och, som han själv uttryckte det hos mig i Nyhetsmorgon, ”åkte hem och gömde mig i Stockholm i ett år”. Men han fortsatte skriva musik, både till sig själv och till andra. Men så fort han kunde flyttade han Los Angeles. Väl där så började den krokiga vägen räta ut sig igen. Hassles poppiga R&B pärlor passade mycket bättre i soliga Los Angeles.

Hittills har det blivit 3 album. Hassle osvikliga känsla för sväng och pop har många upptäck,  bla Tove Lo som tar med honom på sin usa-turné.

I våras var han tillbaka med i mitt tyckte årets svenska poplåt ”No Words”. Det hörs när en låt har ett internationellt snitt och det har ”No Words”.  I skrivande stund har den fått nästan 12 miljoner spelningar på Spotify.

I slutet av maj struttade Hassle in i Nyhetsmorgon Lördag. Det var tredje gången han gästade mig sedan genombrottet men den här gången lös den rödlockiga popmakaren av självförtroende. Eller vad säger ni?!

 

 

Läs om vår kommentarspolicy