Bäst livemusik i Nyhetsmorgon 2015,plats 7

Plats 7

Den sanslösa historien kan ni vid det här laget. Uteliggaren Doug Seegers upptäcktes av Jill Johnson och Magnus Carlson i det prisade TV-programmet Jills Veranda i Nashville. Magnus var minst sagt tagen av den ärrade mannens sånger,röst och historia.

Någon månad senare fyllde Doug de svenska folkparkerna och gick från att vara fattig och bortglömd till att åter stå på scen och göra det han älskar mest. En historia bättre än vilket filmmanus som helst.

Jill Johnson och Doug Seegers klickade också och de pratade om att göra något mer tillsammans. Till saken hör också att Jill börjat intressera sig mer för äldre country som tex Everly Brothers, George Jones, Emmylou Harris och Gram Parsons. Detta passade naturligtvis Doug som handen i handsken.

Det blev en riktigt fin platta, In Tandem, med låtar från GramParsons&Emmylou Harris och Dan Penns soulklassiker Do Right Woman. OCH så finns här en av de vackraste och sköraste hyllningar som någonsin skrivits. Emmylous Boulder To Birmingham – ett farväl, en kärleksförklaring till vännen Gram Parsons som dog av en överdos 1973. Det var Gram som upptäckte Emmylou i början av sjuttiotalet.

Jill älskar Emmylou och vill inget hellre än att spela in något med henne. Om det blir av får vi se men Jill fick äran att framföra just Boulder To Birmingham framför pristagaren Emmylou när Polarpriset delades ut i år. Just nu visas nya säsongen av Jills Veranda och kanske kanske så dyker Emmylou upp på ett hörn vem vet?

Tidigt i våras klev så Emmylou och Doug Seegers in i Nyhetsmorgons studio. Jag satt en meter ifrån dem när de spelade vackra vackra Boulder To Birmingham. Rösterna möttes på ett fantastiskt vis och det blev helt enkelt gåshuds-tv.

Vad sägs?

 

Läs om vår kommentarspolicy