Bästa livemusiken i Nyhetsmorgon 2015, plats 6

Plats 6

Det kan mycket väl vara så att Joshua Radin är den trevligaste amerikanen på den här planeten. Han är inte bara tillsammans med en svensk tjej, han är dessutom kär i Sverige och Stockholm och det gör ju inte saken sämre. Det verkar som om vi svenskar känner samma kärlek till Joshua.

Livet som teckningslärare i Chicago flöt på med det var något som saknades i livet – musiken. Så för 10 år sedan tog han klivet ut i det okända och började skriva låtar. Man kan faktiskt komma långt med 2-3 ackord, det bevisar pophistorien gång på gång.

Den stora förebilden är Bob Dylan och visst finns det spår av den store. Det finns också ett flyt och en väldigt vacker stämning i Joshuas låtar. Hans musik har spelats miljontals gånger på Spotify och han turnerar regelbundet i usa och europa. Programledaren och komikern Ellen de Generes är ett av alla fans.

Nya albumet Onward and Sideways har beskrivits som det ultimata kärleksbrevet. Låtarna skrevs på en soffa i stockholm och är en enda lång hyllning och kärleksförklaring till flickvännen från sverige.

I april var Joshua på besök hos mig och spelade bla storhiten Beautiful Day. Det gjorde min morgon kan jag säga.

Döm själva.

Läs om vår kommentarspolicy