Bästa livemusiken i Nyhetsmorgon 2015. Plats 5

Plats 5

Drottningen är tillbaka. Precis så är det. När Titiyo sjunger så lyssnar man. Vår souldrottning sprutar inte precis ur sig plattor men när hon släpper nytt så står musiksverige i princip still. Hon har dessutom förmågan att locka till sig coola låtskrivare och producenter som Andreas Kleerup, Martin Sakarias, Linnea Henriksson, Moto Boy och Jonathan Johansson. Kommer osökt att tänka på Madonna som ständigt lyckats uppdatera sig på det viset.

Skivan heter 13 Gården och syftar på området hon växte upp i Kungshamra utanför Stockholm. Det är hennes första platta på svenska och det som fick henne att våga ta det steget var medverkan i TV4s Så Mycket Bättre. Det är bara att konstatera att det är en lyckoträff att hon börjat sjunga på svenska. Texterna blir vassare och får en betydligt mer framträdande plats. Plattan är en tidresa genom Titiyos Stockholm – var hon sett och varit med om.

Texten till Jag Lovar är så stark att jag ryser:

”Och mamma om du någonsin tvivlat , allt du offrat och de svek du fick ta och de kassar du släpat Varje sorg och varje andetag, jag lovar  – jag såg dig.”

Jag tycker också att Titiyo släppt årets bästa svenska singel – Taxi. När hon besökte mig i oktober var den självklar.  Här bjuds ni på en repris.

Enjoy!!

 

Läs om vår kommentarspolicy