Bästa musiken i Nyhetsmorgon lör 2015,plats 4

Plats 4

Det var tidigt i våras och jag öppnade ett mail från Peter Morén från Peter,Bjorn&John. Eftersom vi båda är stora musiknördar har vi ofta stött på varandra på konserter genom åren. Peter är inte bara popstjärna utan också en entusiast av stora mått, inblandad i skivbolag och agerar gärna medmusikant och producent när det är något han tycker är riktigt riktigt bra.

I mailet skrev Peter om en viss Viktor Olsson som jag bara måste lyssna på. Jag klickade på länken och där och då stannade tiden. Det var låten Regn:

”Är du där ikväll

Är du där i tid

Kan du tända upp himlen och leda mig hem”

 

Jag rös.

Det är ingen dålig samling artister som på ett eller annat sätt varit inblandad i Viktors debut. Tomas Andersson Wij lyfte fram honom, en viss Mauro Scocco slipade kanterna och så då Peter Morén som jag vet varit väldigt viktig för 22-åringen från Stenungssund.

Plattan har hyllats enormt och låtarna som är klockren blue eyed soul funkar lika bra med band som avskalat akustiska.

Jag bestämde mig tidigt för att Viktor bara skulle in i Nyhetsmorgon lördag och den 30 maj kom han med sin gitarr.

Mina kompisar Stanley och Linda SMSade efter 2 sekunder och ville att Viktor skulle spela på deras bröllopsfest, reaktionerna på mina twitter- och Instagram-konton och på Nyhetsmorgons Facebook svämmade över av hyllningar.

När jag började sätta ihop min årsbästa-lista på Nyhetsmorgons Spotify-konto så var Viktors Regn den första som tog plats. I själva verket är det faktiskt två låtar som slåss, den andra är soulsmockan 22-kvadrat. Vi får se hur det slutar.

 

Självklart kommer ni få både Regn och 22-kvadrat i avskalad version från Nyhetsmorgon.

Njut!!

Läs om vår kommentarspolicy