Bäst musik i Nyhetsmorgon 2015. Plats 2

Plats 2

Jag älskar när musiken i Nyhetsmorgon drar iväg och lever sitt eget liv på sociala medier. Det händer då och då och nu ska jag berätta om ett sådant tillfälle.

I början av september hade jag Ane Brun som musikgäst. Ane är en riktig konstnärssjäl och har en grace som få andra artister i det här landet. Orginell är ett annat lite mer utslitet ord men på henne stämmer det.

Ane spelade först sanslöst vackra ”All we want is love” . Därefter bjöd hon på en en överraskning – A-has klassiker Hunting High And Low. Logiskt på ett sätt med tanke på hennes norska ursprung och låten finns bara med på de luxe – utgåvan av nya plattan When I´m free.

Det finns tillfällen , även om de inte är många, då covern är bättre än orginalet. Detta var ett sådant. Ane gjorde låten till sin och hittade en dramatik och en bräcklighet A-ha inte är i närheten av.

I soffan med mig satt skådespelaren Frida Hallengren och regissören Kay Pollak förstummade med tårar i ögonen.

När artisterna bjuder på något oväntat i Nyhetsmorgon brukar det ta skruv direkt på vår facebook-sida,twitter eller Instagram. Så blev det verkligen den här gången. Tittarna var lyriska och låten delades massor av gånger och hamnade högt på våra listor över de mest betittade och klippen.

Missade ni detta ljuvliga tillfälle så får ni chansen här igen.

 

Förresten. Vilka covers tycker ni är bättre än orginalen?

Läs om vår kommentarspolicy