Bäst musik i Nyhetsmorgon. Ryan Adams kniper plats nr 1!

Plats 1

Solklar på förstaplatsen – Ryan Adams!!

Jag har träffat yrvädret Ryan tre gånger genom åren. Första gången var 2001 eller 2002 och jag hade jag blivit lovad en intervju till Nyheterna i god tid innan konserten på kvällen. Han var stekhet efter debutplattan ”Heartbreaker” och uppföljaren ”Gold” gjorde att skivbolaget sniffat upp doften av en superstjärna. Efter säkert 20 telefonsamtal med undanflykter från hans manager slutade det med ett möte backstage precis innan Ryan skulle gå på scen. Det var en ganska dryg, halvsur,bakfull och inte så pratsam rockstjärna. Dessutom hade han knölat ner en William Shakespeare-pocket i bakfickan. Allt för imagen.

När vi träffades 10 år senare var det en betydligt mer avslappnad person. Rock&Roll-drickat var utbytt mot örtte och bergspromenader och han hade flyttat från rumlarlivet i New York till Los Angeles. Jag berättade för honom om vårt tidigare möte och om Shakespeare-boken. Han skrattade gott.

Ryan höll på att slarva bort sin karriär med massor av oinspirerade skivsläpp men han drog tack och lov i handbromsen i tid. Idag har han egen studio, omger sig med vettigt folk, samlar på flipperspel och är helt galen i katter.

 

Tredje gången vi sågs var i mars, då kom han till mig i Nyhetsmorgons spelade. Ett fantastiskt ögonblick. Det finns få om ens någon som kan skapa sådan magi med bara gitarr och röst, ska möjligen vara George Jones då.

Ryan bjöd på ”Gimmie Something Good” och sedan önskade jag ”My Wrecking Ball”.

För mig är detta utan konkurrens årets stora musikhändelse i Nyhetsmorgon. Döm själva.

 

Hoppas ni fortsätter titta på Nyhetsmorgon Lördag och kommentera gärna om ni har åsikter om listan.

1.Ryan Adam

2.Ane Brun

3.Seinabo Sey

4.Viktor Olsson

5.Titiyo

6.Joshua Radin

7.Jill Johnson&Doug Seegers

8.Erik Hassle

9.Kikki Danielsson

10.Tove Styrke

 

 

Läs om vår kommentarspolicy